Uitzwaaiblog

Het is bijna zo ver! Nog één week en dan zit ik in een land met een minimum temperatuur van 20 graden Celsius. Een land waar de zon krachtig schijnt, overal zanderige wegen te zien zijn en de mensen Arabisch spreken. Ik ga binnenkort, D.V., naar Jordanië. Eindelijk even weg, op avontuur; een avontuur samen met God en een groep enthousiaste mensen. De afgelopen tijd is eigenlijk behoorlijk hectisch voor mij geweest. Ongeveer de hele zomervakantie heb ik doorgewerkt aan mijn proefschrift. Deze week zet ik de spreekwoordelijke puntjes op de i, en doe ik mijn laatste voorbereidingen voor mijn reis.

Muskathlon Uitzwaaiavond
Een kort tijdje geleden was ik bij de Muskathlon uitzwaaiavond. En daar begon het allemaal wel weer steeds meer te kriebelen. We zaten in de zaal, en een filmpje wordt aangezet over de Muskathlon, ik voelde bewogenheid. Naast mij zit een muskathleet, met wie ik al vaker heb meegereden naar de Muskathlon avonden, zo ook deze keer. “Het is begonnen, Björn”, fluistert hij aan mij; juist terwijl ik het gevoel ervaar alsof we op een geestelijke manier opstijgen als in een vliegtuig. Het is inderdaad daar al begonnen; wij ontvingen een zegen, gebed, bemoedigende woorden en de laatste informatie. Gedurende de avond, voelde ik de inpakstress en andere spanningen naar bovenkomen, en tegelijk het verlangen om het nu allemaal eindelijk te gaan meemaken. Het is meer dan een jaar drukke voorbereiding geweest; ik ben er nu wel echt aan toe! Tegelijk is het ook wel weer spannend, en groeit de inpakstress. “Oh, jah, dat moet nog mee!” “Oei, heb ik wel overal aan gedacht?”

Je kunt je voorstellen dat voor mij de druk erg hoog ligt. En juist dan groeit de lijst met dingen die belangrijk zijn én urgent (bijv. zoiets als een kapotte wasmachine en nachtelijke geluidsoverlast). Daarom hou ik het simpel: Ik doe mijn best, en God zorgt voor de rest. Ik hou het overzichtelijk met twee hoofdtaken en duidelijke lijstjes van wat ik moet doen. Bovenal blijf ik bidden vanuit vertrouwen in God.

Dromen komen uit
God voorziet in zoveel in een mensenleven. Hij weet hoeveel wij hem nodig hebben in werkelijk alles. Hij heeft ons ook aan elkaar gegeven om goede dromen te kunnen verwezenlijken. Zo was mijn droom om 10.000€ te verzamelen eerst voor Compassion in Ecuador en later voor Open Doors in Jordanië, om zo mee te werken aan Gods rijk. Inmiddels heb ik mijn doel mogen bereiken doordat er 10.773€ is opgehaald! Dat is prachtig om te zien.

Tijdens mijn reis wil ik dus een halve marathon gaan lopen. Inmiddels heb ik mijn tweede halve marathon gelopen in Nederland. Dit was het droomrondje van mijn aardse vader, die hij graag had willen lopen. Nu rende ik het rondje, als zijn zoon. En straks, in Jordanië, mag ik mee rennen in het droomrondje van mijn Hemelse Vader.

Tijdens de reis
Wanneer ik binnenkort in Jordanië zit, zal de Muskathlon hierover ook familie en vrienden op de hoogte houden door leuke updates te geven op https://muskathlon.nl en https://facebook.com/muskathlon. Bid jij verder mee voor een veilige en gezegende reis in goede gezondheid?

Ook al gaat niet alles precies zoals wij graag zouden willen zien, toch helpt juist Jezus ons door alles heen. Om af te sluiten wil ik daarom jullie de favoriete Bijbeltekst delen van Bryan, wie ik sponsor bij Compassion in El Salvador, die hij laatst met mij heeft gedeeld in een brief:
“Alle dingen kan ik aan door Christus, Die mij kracht geeft.” ~ Fillipenzen 4:13 (HSV)