Sportdag, inspiratie en in de boekhandel

Het is weer tijd voor een nieuwe blog. De winter is voorbij en de lente hangt in de lucht. Een week geleden stond ik nog met mijn kringhuis (van mijn christelijke studentenvereniging) op het ijs bij het Drontermeer. Maar vandaag is het alweer heel anders; vandaag liep ik alweer hard met het zonnetje erbij, een laagje kleding minder, zonder handschoenen en zonder muts. Dat is echt om van te genieten. In de afgelopen tijd heb ik niet stil hoeven zitten, en daar wil ik jullie graag nog wat meer over vertellen.

Nieuwe sponsoractie via Open Doors

Maar voordat ik verhalen ga delen, even de aandacht voor een nieuwe sponsoractie via Open Doors. Voor het bedrag van €7,-/mnd voor Open Doors krijg ik €250,- erbij op de teller. Het is heel makkelijk. Ga naar de onderstaande website en vul de machtiging in. Vergeet niet op ‘versturen’ te klikken. Het is niet een heel hoog bedrag, dus ook voor jou haalbaar (de prijs van één broodje kip döner met kaas per maand). Je kunt uiteraard je machtiging stop zetten wanneer je wilt. Allemaal doen dus!

https://www.opendoors.nl/ons-werk/muskathlon/geven/

Muskathlon Sportdag

Op 3 februari vond de Muskathlon sportdag plaats. Inmiddels is dit voor mij al de tweede keer dat ik erbij mocht zijn. Vorig jaar was dat voor Ecuador; dit jaar voor Jordanië. Ik heb bij de sportdag meerdere mensen mogen leren kennen, die ook naar Jordanië gaan. Het is heel bijzonder om zo een paar mensen te mogen leren kennen, die ook zo hun verhaal hebben en enthousiast zijn voor hetzelfde doel. Naast dat we natuurlijk heerlijk hebben gesport zoals te zien is op bovenstaande afbeelding, zijn wij ook weer bemoedigd door een spreker en hebben nuttige tips gekregen rondom training en voorbereiding.

Inspiratieavond

Op 5 maart mochten we nog meer geïnspireerd raken. Deze keer bij Open Doors. Het was een inspirerende en bijzondere avond vond ik. We kregen verhalen te horen van iemand die vooraf het land heeft verkend om voorbereidingen te maken. Hij bracht goed rapport uit met veel enthousiasme. Tegelijk is het een spannende reis, want veel dingen zijn nog niet bekend; zoals ze het bij Open Doors zo mooi kunnen zeggen gaan we naar de frontlinie.

Ik wil daarom ook vragen om gebed. Ik ervaar dat God mij echt regelmatig bemoedigd om deze weg te gaan (op een manier zoals ik vertrouwt ben met God). Bid daarom dat God ons zal beschermen geestelijk en lichamelijk en bid dat God de organisatie Open Doors zal leiden zodat ze goede keuzes zullen maken. Bid dan niet vanuit angst, maar vanuit het vertrouwen dat God ons zal leiden.

Tijdens die inspiratie momenten vond ik het ook heel treffend hoe één van de medewerkers het volgende zei, “De vervolgde kerk mag nooit je passie worden; het gaat om de naam van Jezus”. Ik werd hier zelf ook al meerdere malen bij bepaald dat het hierom gaat. Dat de vervolgde kerk ook aan ons vraagt: Bid erom dat wij het geloof mogen behouden. Hun getuigenis laat zien waar het in het leven namelijk echt om draait. Ze willen daar namelijk het ware gezicht van Jezus Christus laten zien als hun getuigenis.

Op een missie

Persoonlijk ben ik al tijden bezig met de vraag: “Hoe kun je vreugdevol zijn wanneer je zoveel lijdt?”. Bij de openbaring van Jezus aan Paulus zien we heel sterk dat Jezus het zeer persoonlijk aantrekt wat er met mensen gebeurd die lijden omwille van zijn naam. Jezus zegt dan tegen Paulus, “Saul, Saul, waarom vervolg je mij?” (Handelingen 9:4). Terwijl de geschiedenis leert dat de discipelen vervolgt werden, toch zegt Jezus dat Hij vervolgt werd. Een enorme troost om dat te beseffen. Ik hoop met mensen te mogen spreken in Jordanië, die vreugdevol zijn ondanks hun omstandigheden; ik wil van hen leren en ik hoop hen ook te bemoedigen.

Rennen met een ziekte is behoorlijk pittig, maar om nu heel blij te zijn? Dan moet je wel echt een hele goede reden hebben om al die pijn in het moment aan te kunnen. Ik hoor vaak dat je vooruit moet kijken naar wanneer het beter wordt. Maar dat neemt de pijn niet weg en de troost is niet in het moment. Ik heb al vaker gesmeekt dat ik genezen mocht worden, maar dat is tot nu toe nog niet gebeurd. De woorden van Jezus raakte mij dan ook diep, wanneer hij zei “Ik was ziek… en jullie bezochten mij” (Matteüs 25:31-46). Vaak lezen we dat in wat wij moeten doen voor anderen, maar ik lees het dat Jezus hier heel dichtbij komt als je op wat voor een manier ook lijdt. Hij trekt ook dat zich zelfs persoonlijk aan. Tegelijk zegt Jezus “Ik WAS ziek”, dus eens zal ook die ziekte weg zijn.

In de boekhandel

Op 22 februari was er een Geloofshelden Leren & Proberen avond in Boekhandel David. Hoewel zowel ik als Boekhandel David een reclame campagne waren begonnen (huis-aan-huis, nieuwsbrief, Facebook groepen, etc.) was er niemand op af gekomen. Nu was gelukkig Henk mee, die mij kwam assisteren. Ook twee mensen van Boekhandel David waren aanwezig en we hebben een potje Geloofshelden met elkaar gedaan. Het was ondanks de lage opkomst wel gezellig met elkaar. Tegelijk heeft de boekhandel mij gesponsord door een spel te verloten onder iedereen die een like gaf en onze berichten deelde. Kortom, er is weer iemand blij! Verder ligt het spel nu ook in deze boekhandel. Wanneer je het spel dan graag wilt, dan bestel je het via de website.

Ik vind het verder ontzettend leuk om te merken hoeveel mensen mij even laten weten dat ze het spel spelen. Ik krijg soms foto’s van een gezin dat het met veel plezier en duimen omhoog hebben gespeeld, tevreden ouders van vrienden en vrienden die het spel bekend maken in het verre Duitsland :-). Echt ontzettend leuk.