Op naar Jordanië

Created using the Donation Thermometer plugin https://wordpress.org/plugins/donation-thermometer/.10.000€€2.271,- opgebracht van het doelbedrag van €10.000,- 2.271€€2.271,- opgebracht van het doelbedrag van €10.000,- 23%

Na een tijd van rust heb ik besloten om de Muskathlon naar Jordanië op te gaan pakken. Inmiddels is het prachtige bedrag van €2271,- voor kinderen in Ecuador opgehaald. Nu wil ik verder gaan sparen voor vluchtelingen en de vervolgde christenen in Jordanië samen met de organisatie Open Doors. Deze Muskathlon zal gehouden worden van 6 t/m 13 oktober 2018.

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat ik een switch maak van Compassion naar Open Doors. Een switch, die ik eerlijk gezegd in eerste instantie ook niet zag aankomen. Na hier goed over te hebben nagedacht ervaar ik een roeping om hier iets te betekenen. Er vallen zoals ze dat soms zeggen allemaal puzzelstukjes samen. Hierbij speelt natuurlijk een rol dat ik mij heb ingezet voor vluchtelingen in Enschede. Daarnaast dat ik ook allerlei moslims heb mogen leren kennen en meer ben gaan begrijpen over hun achtergrond. Ook dat ik zelf niet onbekend ben met fysiek en mentaal leed en wat een enorme kracht van binnen nodig is om vol te houden. Ik hoop dat mijn aanwezigheid bemoedigend zal zijn met dat ik daarbij een halve marathon voor hen ren. Tegelijk ervaar ik ook een roeping door verschillende voorvallen. Zo bleef het verhaal van Jozua uit de Bijbel veel terugkomen, die de muren van Jericho naar beneden zag vallen zonder een wapen aan te raken. Hij gehoorzaamde God door om de muren heen te lopen, zo vaak als God had bevolen. Laat de omgeving waar dit verhaal zich allemaal zich afspeelde nu Jordanië en omgeving zijn. Het voelt echt als een avontuur dat ik samen met God mag doen.

Ik hoop van harte dat jij zal blijven/gaan steunen met giften. Alle nieuwe donaties zullen vanaf nu ten goede komen aan de doelen in Jordanië. Zo gaat er onder andere geld naar noodhulp voor vluchtelingen uit landen als Irak en Syrië. Open Doors levert daar o.a. voedsel- en kledingpakketten, maar ook opvang voor traumaverwerking. Dit wordt ondersteund door de lokale kerken ter plaatse.