Oogstseizoen

Het doelbedrag is binnen!
Het moment is daar; het doelbedrag van €10.000,- is, op 19 juni 2018, al helemaal binnen! Om precies te zijn is er €2271,- voor Compassion met Ecuador en €7780,- voor Open Doors met Jordanië, dat samen uitkomt op een totaal van €10.051,- op de teller. Ik vind het prachtig om te zien hoe veel mensen gul hebben bijgedragen aan het behalen van dit doel. Ik ben jullie daarom ook ontzettend dankbaar dat jullie dit samen met mij willen doen. Voor wie nog wil doneren, maandelijkse giften wil overwegen (€7,- staat gelijk aan ongeveer €250,- op de teller) of een spel wil kopen, het kan nog allemaal.

Op weg naar Jordanië
Nu begin ik mijn hoofd mij ook al wat meer voor te bereiden op mijn bezoek in Jordanië. Dit land kenmerkt zich door een overwegend stabiele en goede overheid. De laatste nieuwsberichten over Jordanië waren dan ook uitzonderlijk met betrekking tot de grote protesten tegen de hervorming van het belastingstelsel en de prijsverhogingen. Dit land staat, in tegenstelling tot veel andere omliggende landen, al jaren sterk en goed op zichzelf. Ook christenen hebben in Jordanië voldoende vrijheid in een land met islam als hoofdreligie. Volgens bronnen van Open Doors is naar schatting ongeveer 1.6% van de bevolking christelijk, terwijl dat in Nederland naar schatting tussen de 34-40% christelijk is. In Jordanië komt de grootste vervolging dan ook voort uit de persoonlijke omgeving van mensen met als hoofdredenen: (i) etnische verschillen en (ii) religieuze onderdrukking. In maart 2017, was naar schatting meer dan 1 op de 15 mensen in Jordanië vluchteling. Vluchtelingen komen veelal uit Irak en Syrië, en moeten hun bestaan volledig opnieuw opbouwen en zullen hun land achter zich moeten laten met alle traumas die ze daar hebben meegemaakt (bijvoorbeeld de gevluchte kinderen uit Irak). Ik hoop dat ik met mijn reis mensen mag gaan bemoedigen in hun zware omstandigheden. Ik hoop dat God ons zal gebruiken om deze mensen die veel moeilijke dingen hebben meegemaakt, ook een kans zal geven om weer nieuwe hoopvolle momenten te ervaren. En daarnaast dat ze al iets mogen ervaren van de uitwerking van hun geloof doordat we ze vertellen hoeveel hun getuigenis voor ons betekent.

Training & medische keuring
In de tussentijd train ik nog steeds veel voor de halve marathon. Een actie, waarvan ik hoop dat het ook de mensen daar zal bemoedigen. Mijn tijden worden soms weer wat sneller en ik maak om de zoveel tijd weer grotere afstanden. Ook de voorbereiding wat betreft de reis is in volle gang. Medisch ben ik goedgekeurd door de arts, en heb ik allerlei officiële documenten op orde.

Door die dingen begin ik ook te merken dat de reis echt dichterbij komt. Over drie maanden zit ik namelijk D.V. in Jordanië! Over 5 maanden misschien wel een promotie. Tegelijk is er ook vandaag nog zoveel te doen. Het is te vergelijken met het oogstseizoen. Voor de boer is dat niet alleen een vreugdevolle periode, maar ook een periode van hard werken.

“Zegt u niet: Nog vier maanden, en dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u: Sla uw ogen op en kijk naar de velden, want zij zijn al wit om te oogsten.” ~ Johannes 4:35

Denk dus ook aan mij in je gebed. Dat ik in deze periode voldoende energie zal hebben en ijverig zal kunnen zijn. Dat ik het werk goed kan overzien. Zodat we straks met elkaar blij en dankbaar kunnen zijn over de oogst.