Herstel na gebed en dicht bij het doelbedrag

Over precies een half jaar zit ik misschien al wel in Jordanië. Gisteren kwam het Jordanië-gevoel naar boven op het moment dat ik 10 km in de volle zon ren bij een temperatuur van ongeveer 15-20 graden Celsius. Maar wacht… Je had toch een hardloopblessure waar je mogelijk maanden last van zou kunnen hebben?

Herstel na gebed

Correct, ik schreef de vorige keer eerlijk over mijn hardloopblessure. Dan wil ik jullie met dezelfde oprechtheid vertellen wat er in de tussentijd is gebeurd. Ik kon opeens veel minder hardlopen door symptomen die sterk leken op een lopersknie (een soort ontsteking rondom de knieschijf). Als je sommige bronnen mag geloven wat betreft het herstel is de duur hiervan soms meerdere maanden. Ik besloot extra spiertrainingen te gaan doen en alle hardloopsessies te halveren totdat het weer beter zou gaan.

Op 13 april ging het alleen een beetje anders, ik keek in de avond ’toevallig’ een filmpje op Internet van een man die dit jaar gaat spreken bij New Wine — waar ik dit jaar ook weer heen hoop te mogen gaan — over het onderwerp genezing door Jezus. Ik vond de houding in het filmpje oprecht, dus besloot ook voor mijn eigen knie & been te bidden. De dag daarna besloot ik een stuk te gaan hardlopen. Ik had wel sterk het idee alsof er wel iets gebeurd was, dus besloot ik moedig te gaan rennen. Ik rende meteen 5.4 km zonder problemen, terwijl ik met de pogingen daarvoor al echt pijn kreeg na 1-2 km. Maar nu opeens weer 5.4 km? Ik was nog wat voorzichtig. Ik besloot maandag gewoon weer te gaan rennen. En dat ging prima; ik kwam zelfs lekker op snelheid (12 km/u). Toen besloot ik nog even rustig aan te doen, want de Batavierenrace was al de eerstvolgende zaterdag en ik wilde wel heel graag mee doen. Ik had bovendien een lange nasleep van een verkoudheid, toch ging ik — met één dicht oor en vooral door de mond ademend — die zaterdag moedig mee met de ochtendploeg van NSE. Tot mijn eigen verbazing rende ik 6.4 km uit met een persoonlijk record (12.66 km/u; zie Batavierenrace en Strava). Eer aan God! Inmiddels ren ik alweer drie keer per week met veel plezier en gebruik ik de extra spiertraining om mijn benen te versterken.

Ochtendploeg Batavierenrace
Halverwege mijn etappe
Finish

Tussenstand
De teller staat inmiddels ongekende hoogte, namelijk al €9.388,-. Dat is al ontzettend dicht bij mijn doel van €10.000,- (nog €612,-). Help jij bij de laatste loodjes? Je kunt me nu heel effectief steunen door Open Doors voor €7,- per maand te machtigen; dit levert namelijk €250,- op de teller. Dit kun je doen door de instructies te volgen op deze website. Ook is het natuurlijk mogelijk om een gift over te maken via deze link. En als je het kaartspel Geloofshelden nog niet hebt, dan kun je hier terecht. Hartelijk dank voor al jouw steun!