Geen Ecuador! Hoe nu verder?

Helaas heb ik enige tijd geleden het bericht gekregen dat de reis naar Ecuador (definitief) in 2017 niet door zal gaan. De reden hiervoor is dat er te weinig deelnemers zijn die meegaan waardoor de kosten om het evenement te betalen te hoog liggen. Zie de officiële brief van de 4de Musketier: https://bjorn2jordan.nl/wp-content/uploads/2017/04/20160313_annulering_muskathlon_ecuador.pdf)

In mijn hart was ik nog in Ecuador, want ik ervoer Gods leiding in die richting. Afscheid nemen van deze reis en dit doel was niet makkelijk voor mij en dat demotiveert ook van binnen. Maar ik ben niet snel uit het veld geslagen, want ik vertrouw op God. In die tijd werden de deelnemers ook enkele alternatieven aangeboden. Ik zou kunnen stoppen of ik zou mee kunnen naar een andere Muskathlon. Natuurlijk breng ik zoiets eerst bij God. Vervolgens merkte ik verschillende bemoedigingen om door te gaan, en een alternatieve race te zoeken.

Maar, wat zijn de (financiële) consequenties dan precies, vraag je je misschien af. Nou dat is als volgt:

  • De kosten voor de reis en het evenement wordt door de deelnemers zelf betaald. Deze kosten staan volledig los van alle donaties.
  • De donaties, die via mij zijn binnengehaald, komen nog steeds bij de kinderen en families via de Compassion projecten in Ecuador terecht. Wat betreft deze donaties meldt Compassion Nederland het volgende:“Meer dan 51.000 euro sponsorgeld en 45 gesponsorde kinderen!Het sponsorgeld wordt onder andere besteed aan de bouw van een speeltuin voor de kinderen van een van de 265 projecten in Ecuador. Projectdirecteur José Tuguerres: “Een speeltuin is voor onze kinderen heel belangrijk en heeft een grote aantrekkingskracht op de omgeving. De kinderen leren er veel vaardigheden van, bijvoorbeeld geduld (op je beurt wachten) en omgaan met winnen en verliezen. En natuurlijk is het goed voor hun fysieke ontwikkeling.”” – De Muskathlon in Ecuador gaat helaas niet door (https://www.compassion.nl/muskathlonecuador/)
  • Nieuwe donaties zullen bij mijn nieuwe project binnenkomen vanaf het moment dat ik een keus heb gemaakt voor een nieuwe Muskathlon. Maar ook in mijn keuzefase kun je nog gewoon donaties blijven doen voor Ecuador of een kind sponsoren.
  • Mijn streefbedrag van €10.000,- blijft gewoon bestaan. Hierbij tellen alle donatie’s gemaakt voor Ecuador en mijn nieuwe Muskathlon bij elkaar op. Tot nu toe hebben we samen het prachtige bedrag van €915,- binnengehaald en is al 1 kind gesponsord. Iedereen van harte bedankt voor zijn/haar bijdrage!

Ik weet nog niet hoe dit precies zal aflopen, dus ik zit nu weer in een spannende keuzefase. Ga ik in 2017 of ga ik in 2018? Ga ik mij inzetten voor Open Doors met een reis naar Jordanië of ga ik verder met Compassion met een reis naar Ethopië? Misschien is het nog wel een heel ander land? Wanneer ik meer weet laat ik het jullie graag weten! Ondanks de tegenslag, dat de reis niet doorgaat, zeg ik: Ik ga ervoor, want ik ga met God!

Toevoeging: Inmiddels is het bedrag afgesloten met €1271,- en 1 kind gesponsord (=€1000,- op teller) in Ecuador. Dank jullie wel!