Delen in de kerk

Op zaterdag 25 februari 2017 bereidde ik mij voor. Die dag trainde ik door ongeveer 12.5 km hard te lopen. Mijn grote supporter, mijn aardse papa, fietste mee. Hij droeg om mij te ondersteunen twee flesjes water mee. We konden zo heerlijk met elkaar bijpraten. Dat was tegelijkertijd heel handig, want dan zat ik in de goede hartslagzone te trainen. Ik ben zo ontzettend dankbaar voor elke kilometer! ’s Avonds maak ik de presentatie helemaal af en we bidden samen tot God om hulp.

Op zondag 26 februari 2017 mocht ik dan in de kerk waar ik ben groot gebracht (Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt ’t Harde) vertellen over mijn Muskathlon. Ik vond het bijzonder dat de dominee, die ochtend, precies aanmoedigde om ook echt wat te doen met je leven hier op aarde. Na de dienst had ik veel fijne gesprekken met mensen, die positief reageerde. En bovendien gaven veel mensen aan een donatie te willen doen. Het was ontzettend mooi om mee te maken en ook om te zien dat ik deze uitdaging samen met anderen aanga. Samen gaan wij een aantal kinderen uit Ecuador bevrijden uit armoede in Jezus naam, zoals Compassion dat zo treffend verwoord. Ik word er al blij van als ik bedenk dat ik dit vanavond aan mijn Hemelse Papa kan vertellen.

Hieronder zie je een video fragment van mijn praatje in de kerk. Het duurt ongeveer 13 minuten. In het filmpje vertel ik over de Muskathlon en het werk van Compassion.