Muskathlon voor de vervolgde kerk in Jordanië

Lieve familie, vrienden en kennissen,

Muskathlon voor de vervolgde kerk in Jordanië
Ik ben van plan een Muskathlon in Jordanië te gaan doen! Met mijn Muskathlon wil ik een halve marathon (21 km!) in Jordanië (warm!) doen om 10.000 euro op te halen voor de vervolgde kerk in Jordanië via Open Doors. Wanneer ik in Jordanië mag lopen denk ik waarschijnlijk ook terug aan het afgelopen jaar waarin ik bezig ben geweest voor een Muskathlon in Ecuador voor kinderen in armoede, welke helaas niet doorging vanwege te weinig deelnemers (hiervoor is wel het prachtige bedrag van €2271,- opgehaald!). Nu ga ik moedig door, en zelfs een ziekte als diabetes weerhoudt mij niet om mij voor het goede in te zetten. Ik heb inmiddels zelfs al een stuk van 15,8 km gelopen en loop al mee met evenementen:
            
Figuren: Medaille voor deelname aan aan de 10 km Enschede Marathon en de 8 km Singelloop Enschede.
Van 6 tot en met 13 oktober 2018 hoop ik naar Jordanië te mogen gaan om daar onze broers en zussen in het geloof te steunen en een afstand van 21 km hardlopend af te leggen. Ik hoop hun verhalen te horen. Ik hoop dat ze mogen ervaren dat er mensen naast hun staan. Ik hoop verder mijn omgeving ook hier in Nederland positief te inspireren en verhalen mee te nemen naar huis. Daarnaast hoop ik samen met jullie een significante financiële bijdrage te leveren aan het werk van Open Doors in dit land. Open Doors helpt heel praktisch door toerusting van lokale kerken en noodhulp voor vluchtelingen (uit landen als Syrië en Irak). Ik wil je daarom door middel van deze e-mail vragen om hieraan bij te dragen.

 

Maar… Hoe dan?
Aangezien veel van jullie heel graag willen weten hoe je dan zou kunnen steunen, heb ik allereerst een aantal mogelijkheden om financieel steun te bieden (het is een ANBI doel):
  • Online via iDEAL – Bezoek https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/1712/bjrn-postema.html en klik op “Doneer aan Björn”.
  • Overboeken met bank – Maak je bedrag dan over naar IBAN:NL82RABO0168445190 t.n.v. Stichting Vrienden van Gerechtigheid. Vermeld hierbij jouw eigen naam en mijn naam (Björn Postema).
  • Machtigingsformulier (voor structurele giften) – Vraag aan mij een machtigingsformulier aan. Hiermee kun je ook structurele giften (bijvoorbeeld gedurende mijn voorbereidingsperiode) gaan geven aan Open Doors.
Daarnaast kun je ook praktisch wat voor mij betekenen:
  • Bid voor mij, bijvoorbeeld om vreugde, kracht, energie en vrede zodat ik alles kan blijven doen.
  • Bedenk een kleine sponsoractie in jouw eigen omgeving en voer die zelf uit. Ik kom dan graag je assisteren bij je toffe idee. Samen kunnen we dat dan proberen uit te voeren.
  • Daarnaast heb ik een website + blog (https://bjorn2jordan.nl) waarop ik jullie alle ins en outs vertel over mijn Muskathlon in Jordanië. Als je het leuk vind kun jij je ook inschrijven voor de nieuwsbrief, dan kun je dat aangeven op de website!

 

Het kaartspel Geloofshelden
Verder ben ik bezig met de ontwikkeling van een heel leuk spel genaamd Geloofshelden. Ik heb een korte tijd geleden groen licht gekregen dat ik dit spel mag gaan verkopen als sponsoractie tijdens de Open Doors-dag. Alle opbrengst min de productie- en verzendkosten gaat naar het goede doel. Wil jij graag ook een early adopter worden van het kaartspel? Bezoek mij dan bij mijn kraampje in de pauze op de Open Doors-dag of bezoek mijn website site en klik op ‘Ik wil een spel’.
Figuur: Vier Navigators proberen mijn tweede conceptversie uit tijdens een weekend van de vereniging
Daarom kun je mij op nog twee manieren praktisch steunen:
  • Koop het kaartspel (voor jezelf en/of als kado voor iemand anders) voor €25,- (betaalverzoek komt pas vlak voor levering) via https://bjorn2jordan.nl/ik-wil-het-spel/. En hou de website natuurlijk in de gaten voor leuke updates over de ontwikkeling.
  • Help mee om het kaartspel in je kerk, familie, vriendenkring, Bijbelstudie groep en/of werkplek te verspreiden. Ik zorg voor de productie en levering bij jou, terwijl jij ze dan weer in je omgeving verspreid. Dan benoem ik je tot Geloofshelden Ambassadeur. Op die manier scheelt het weer productie- en leveringskosten waardoor we zoveel mogelijk naar het goede doel kunnen laten gaan.

 

Dankwoord
Via deze e-mail wil ik ook een woord van dank spreken naar iedereen, die heeft aangemoedigd, praktische hulp heeft geboden (maken van filmpjes), mee heeft geholpen bij het ontwikkelen en testen van het kaartspel, al financieel heeft bijgedragen aan Ecuador en ook alle overige steun die ik tot nu toe heb ontvangen. Bovenal ben ik God dankbaar, want serieus… Ik had nooit verwacht 15,8 km te kunnen lopen, al 2 hardloopevenementen succesvol uit te lopen met diabetes, een kaartspel bijna te hebben uitgebracht en een promotie onderzoek richting goede afronding te laten gaan.

 

Met vriendelijke groet,
Björn